Színek és formák a műanyag ablak körül

Aki szeret lakberendezési témával foglalkozó filmeket vagy magazinokat nézegetni, tudja, hogy egy-egy jól megválasztott színű vagy formájú kiegészítő az egész szoba hangulatát megváltoztatja.

Az USÁ-ban tanulmányokat írnak a különböző színek, növények és dísztárgyak hangulatunkra, mentális egészségünkre gyakorolt hatásairól. Én nem dőlök be mindenféle hókuszpókusznak, de azt elmondhatom, hogy amikor kivirágzik télen a karácsonyi kaktusz, a hibiszkusz vagy a déli ablak előtt tartott muskátlim, annak napokig tudok örülni.

A legegyszerűbb műanyag ablak mellé tett színes függöny – különösen, ha az ablak fölé is tudunk egy keskeny, fodros sávot tenni – döntően meg fogja határozni a szoba légkörét. Amikor a gyerekeim kicsik voltak, sikerült egy élénk piros, kék, sárga és zöld színekkel domináló anyagot vennem, amiből a barátnőm függönyt varrt.

Utána mindenki megcsodálta a gyerekszobánkat. Az új műanyag ablak ott rejtőzött a függönyök mögött, senki rá se nézett. Pedig a szép fehér ablakkeret is hozzájárult ahhoz, hogy az összhatás olyan jó lett.

Arról nem is beszélve, hogy az ablakcsere után, megszűnt a panellakásban a szél sivítása, amit rendszeresen hallottunk, amíg a fakeretes öreg ablakok voltak a falban. Akinek kedve támadt nyílászárót cserélni ezen a nyáron, feltétlenül látogasson el a Daidalos Kft. honlapjára vagy a cég váci bemutatótermébe. Nem csak a műanyag ablak választék nagyon bőséges, hanem a műanyag ablakokhoz illő redőnyök, rolók, külső és belső párkányok is rögtön megrendelhetőek. Lesz hová letenni a kulcsot, cumisüveget, vagy éppen a karácsonyi kaktuszt.