A kültéri műfű innovációja

Az elmúlt időszakban a kültéri műfüvek elképesztő fejlődésen mentek keresztül. Sikerült levetkőzni a régi jogos sztereotípiákat, hiszen egy mai, minőségi áruházban kapható kültéri műfű a megtévesztésig hasonlítani fog az eredeti, hagyományos gyepre.

Mind színárnyalataikat, mind pedig szerkezetüket tekintve nagyon élethű hatást keltenek, és félelmetes a hasonlóság a hagyományos verzióval. Mivel sikerült a kültéri műfüvet egy ennyire igényes, esztétikus és élethű, ráadásul örökzöld pázsittá formálni, sokaknak okoz komoly dilemmát, hogy melyiket válasszák. Hiszen, amikor adott a hagyományos gyep egy kertben, egy talajon, akkor sokáig nem is jött szóba a kültéri műfű választása.

Ma már viszont számos előny szól a kültéri műfű mellett, ezért nem könnyű a választás. Egyik legfőbb előnyük a kültéri műfüveknek a gondozásmentességük. Mivel ugyanazt az élethű látványt keltik, mindezt pedig úgy, hogy nem kell velük szinte semennyit sem törődni, vagy csak minimális szinten, ezért máris 1:0 a műfű javára. Egyszer kell vele igazán foglalkozni, és az a telepítése. Utána viszont nincs az állandó fűnyírás, locsolás, nem kell a bogarakkal sem vesződni, hiszen a műgyepbe nem telepednek bele a rovarok sem.

Így a gyermekek számára is biztonságosabb lehet az udvaron töltött játékidő, nem beszélve arról, hogy nem fognak koszosan bejönni egy műfüves kertből. Nem fog kikopni a kerti játszótéri eszközök, mint például a hinta alatt a talaj, hiszen a műfű nem kopik, és nem fakul. Nem kell az időjárási körülményektől sem tartani, erős, strapabíró gyepről van szó. Ha megbízható forrásból szeretné beszerezni minőségi pázsitját, látogasson el a mufuplacc.hu oldalára!