Mikor sikeres és hiteles a linképítés?

Sikeres linképítésről akkor beszélhetünk, ha hiteles forrásból származik, hasznos és releváns a látogatók számára, valamint természetes, és nem spam. A linképítés során a linkek hitelességét fontos ellenőrizni. Először is fontos megnézni, hogy az oldal szerepel-e egyáltalán a keresőben. Továbbá fontos azt is megnézni, van-e elérhetőség, kapcsolat menüpont az oldalon. Hiteles oldalon mindig van elérhetőség.

Az oldal látogatottsága is megér egy misét, megnézhetjük tehát a látogatottsági adatokat. Vannak-e benne növekedések, csökkenések, zuhanások? Linképítéskor azt is érdemes megnézni, honnan jön az adott oldal forgalma. A DR és az UR arányok is fontosak, a DR mutatja meg a hivatkozó oldal háttérlink profiljának az erősségét, az UR pedig a hivatkozást tartalmazó cikk háttérlink profilját mutatja meg.

Mind a kettő aszerint jobb, ha 0-100-as skálán minél magasabb az értéke. A linképítés során mind a két esetben az a cél, hogy ez a két mutató minél magasabb legyen. Ezért ilyen háttérlinkek megszerzése a cél. Érdemes tehát ellenőrizni linkpartnerünk oldalát.

Továbbá azt is meg kell nézni, releváns-e számunkra a tartalom. Olyan linképítésre van szükségünk, ahol a linkek valóban illenek a mi témánkba. A tartalom minőségére is figyelmet kell szentelni.

A linképítés során kerüljük az olyan oldalakat, amelyek helyesírási hibákat tartalmaznak, nem különülnek el a linkek a tartalmaktól láthatóan, másoltak a tartalmak rajta, és tiltott, vagy akár hackelt tartalmakkal van tele.

A részletekért és szakmai tanácsokért keresse fel a marketingkalkulator.hu oldalát, és építsen sikeresen linkeket cége sikerének növelése számára!