Műfű teraszra: több zöldet a panelokba is!

Sajnos, nem mindenki rendelkezik kerttel, sokan laknak panelokban, társasházakban, ahol legfeljebb az erkély vagy terasz mondható kertnek.

Ha a növények életben tartása nehézséget okoz, ennek ellenére mégis szeretne valami zöldet a lakása körül, a műfű teraszra telepítése optimális megoldás lehet erre a problémára. A műfű örökzöld, nem igényel locsolást, mégis elmondhatjuk, hogy ezzel a kis változtatással olyan a teraszunk, mintha lenne egy kis kertünk.

A beltéri és kültéri műfű teraszra egyaránt jó választás lehet, telepítése könnyű, nem igényel szaktudást. Attól függően válasszunk a beltéri vagy kültéri opciók körül, hogy milyen környezeti hatások érik az erkélyt. Amennyiben esősebb, naposabb és nem fedett, jobb választás lesz a kültéri műfű teraszon, ha azonban fedett, nem érik szélsőséges időjárási hatások, akkor a beltéri műfű is jó lehet.

A műfű teraszra való telepítése nem sokban különbözik a kertbe való lerakástól. Mivel nem puha alappal dolgozunk (föld), talán könnyebb a feladatunk, hiszen az alap előkészítése mindössze egy alapos seprést jelent. Utána már neki is állhatunk, hogy a műpázsit a teraszra kerüljön, ragasszuk és méretre szabjuk.

Egy kisebb lakásnál az erkély füvesítése feldobja a mindennapokat, zöldebb érzetünk lesz, olyan mintha lenne egy kis kertünk. A műgyep előnye, hogy nem hervad el, nem igényel sok figyelmet, valóban olyan mint egy szőnyeg: néha ki kell söpörni. Ajánljuk mindazoknak, akiknek teraszuk, erkélyük van, de kertjük nincs, hogy frissítsék fel a környezetüket műfűvel!