Ép testben ép lélek, avagy a szabadtéri edzőgépek előnyei

Az edzésnek egy új időszakát éljük, amikor a modern vagy kevésbé modern fitness termekből az elmúlt évtized folyamán fokozatosan a szabadtér felé helyeződött a hangsúly.

Egyre többen kezdtek el ismét futni, gyakran látni a különböző generáció tagjait nordic walking közben és a szabadtéri edzőgépek használata is egyre elterjedtebb. Ez utóbbinál egyre szélesebb kínálat található a gyártócégeknél, melyek a szabadtéri felnőtt játszótereken is szép számban megjelennek. A különböző korosztályok számára más-más jellegű szabadtéri edzőgépek állnak rendelkezésre.

A legaktívabb korban lévők számára a kültéri súlyzós Pro fitness eszközök lehetnek a legalkalmasabbak, melyek kifejezetten az izomerő fejlesztését szolgálják. A felsőtest és a lábizmok külön gépeken edzhetőek, így stabil edzéstervet is könnyen ki tudunk alakítani a szabadtéri edzőgépek segítségével. A tárogató gép a mellizmok és a bicepsz erősítését szolgálja, míg a mellnyomó gép főként a tricepsz és a vállak izmait építi.

Kiváló kiegészítés mindehhez a háterősítő gép, mely az 5 kg-onként állítható tárcsákkal van felszerelve. A lábizmok erősítését a guggoló gép és a lábtoló gép segíti, melyek a combfeszítő-, combhajlító izmokat fejlesztik, de természetesen található külön erre az igényre farizom erősítő eszköz is. Többsége a szabadtéri edzőgépeknek egyszemélyes, így köredzésre kiválóan alkalmas lehetőséget nyújtanak, ha baráti társasággal együtt mennénk le egy kis erőnléti edzésre.