A cégalapítás menetét érdemes átgondolni

Amikor cégalapításban gondolkozunk, először is érdemes átgondolni az erre szánt költségvetést, valamint a menetrendet. Ugyanis ez még akkor sem lehet egy elhanyagolt ügyintézés, amikor gyorsított eljárást választunk.

A gyorsított eljárás nem kell, hogy a kapkodást és elnagyolást jelentse, ugyanis a végén még ennek is kifizethetjük az árát. Először is, a megbízható cégalapítás ügyintézésének érdekében válasszunk megbízható partner céget. A ceghmester.hu oldalán utána nézhetünk a pontos szolgáltatásoknak, érdemes például őket választani, ha garanciális eljárásban szeretnénk részesülni.

A menetrendet is érdemes a fejünkben előtte átvenni, hogy ne sodródjunk az eseményekkel, hanem aktív irányítók és együttműködők lehessünk. A Céghmester esetében például először telefonos egyeztetésre kerül sor, ahol a név, telefonszám és az ügykör témája kerül egyeztetésre. Majd le kell adni a cégalapításhoz szükséges cégadatokat az ügyvéd részére, úgy, mint cégnév, székhely címe, helyrajzi-száma, a személyi adatok, stb.

Majd a foglaló és díjak kifizetése szükségeltetik. Ezután a személyes konzultációk, szerződéskötés, ügyvéd előtti aláírás következik, melyeknél lényegesen fontos a pontos érkezés. Mivel a cégalapítás egy alapvetően költséges tevékenység, ezért átgondoltan és megfontoltan kell cselekedni.

Érdemes a cégalapítás több millió forintot érintő preventív témaköreit átgondolni, a folyamat megkezdése előtt. Ilyen területet jelent a cégalapításban az adóregisztrációs és az összeférhetetlenségi problémakör, továbbá az adó és a járulék tervezés, az üzleti tervezés kérdései. Ehhez tanácsadást is lehet kérni.