Mely területekre gyakorol pozitív hatást a kókuszolaj?

A kókuszolajnak számos egészségtámogató hatása van, azonban érdemes kicsit átvenni, mely területekre fejti is ki pozitív hatásait. Például a szívünkre. A kókuszolaj 50%-ban laurinsavat tartalmaz, ami segít megelőzni a szívbetegségeket, csökkenti a magas koleszterinszintet és a magas vérnyomást is, valamint segítségével még az érelmeszesedés is megelőzhető.

Továbbá, hasznos segítség a testsúly csökkentésére nézve is, közreműködésével elkerülhető a túlsúly lerakódása is. Segíti a pajzsmirigy és az enzimrendszerek egészséges működését is. Fokozza a szervezet anyagcseréjét, megszünteti a hasnyálmirigy stresszhelyzetét, ezáltal pedig több energiát éget el és segíti a súlycsökkentést azoknál, akiknél szükséges.

A kókuszolaj továbbá segíti az emésztőrendszer helyes működését is, megakadályozva a különböző gyomor-és emésztési problémákat, mint például az irrátibilis bélszindrómát is. Segíti más tápanyagok felszívódását is, mint a vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak. A kókuszolaj áldásos hatást gyakorol az immunrendszer egészére is. Segít harcolni a káros baktériumok ellen, valamint erősíti az immunrendszert. Az olyan vírusok és baktériumok okozta megbetegedések ellen is segít harcolni, mint a herpesz, az influenza, és akár a HIV.

A kókuszolajnak még a májra, a vesére és a csontokra is jó hatása van. Megakadályozza a zsír felhalmozódását, segít megelőzni az epekő kialakulását és segíti a csontok fejlődését. Csontritkulásra hajlamos személyeknek is jó választás. Kókuszolajat vásárolhatunk különböző formában az olivianatural.hu weboldal termékei között is, hiszen nemcsak tápanyagként, de a kozmetikai termékeinkben alkalmazva is nagyon hasznos alapanyag!