Bel- és kültéri árnyékolás modern eszközökkel

A lakberendezés lényege, hogy egy stílusos, de elsősorban élhető környezetet hozzunk létre, ahol tényleg otthon érezhetjük magunkat, ahol bekuckózhatunk, pihenhetünk és ahol biztonságban érezhetjük magunkat. Ehhez pedig nem csak megfelelő nyílászárók beszerelését kell eszközölnünk, hanem hozzájuk illő árnyékoló berendezést is érdemes keresnünk.

Az árnyékolás manapság már modern redőnyök beszerelésével valósul meg. Érdemes utánanézni a lehetőségeknek mondjuk a Daidalos weboldalán, ahol részletes leírást is találhatunk arra vonatkozóan, hogy a különféle árnyékolásért felelős berendezések közül melyiket érdemes választanunk, de a kivitelezést megelőzően személyes tanácsadásra is van lehetőség a cégnél.

A Daidalos oldalán elsősorban két nagyobb kategóriát láthatunk elválasztva: a külső- és a belső árnyékolókat. A fő különbözőség ezen két típus között a betöltött szerepben keresendő. A külső árnyékolás alatt érhetjük azokat a redőnyöket, melyek az ablak külső oldalára kerülnek ki, ezek azon túl, hogy az esti órákban leereszthetőek és sötétítésért felelősek még szigetelnek is, anyaguk jóval strapabíróbb. Ilyenek a redőnyök, a zsaluziák, melyek akár elektromos rendszerrel is egybeköthetők így nem kell manuálisan leereszteni őket, intelligens vezérlőkhöz köthetők hozzá. A belső árnyékolás szintén automatizálható, lehet elektromos rendszerhez kapcsolni őket, de itt már kevésbé lehet jó hőszigetelő képességről beszélni, hiszen itt elsősorban a sötétítés, az árnyékolás a hangsúlyos.